قلیه ماهی

قلیه ماهی
                                                                          قلیه ماهی

 

مواد لازم:

*سبزی قلیه را از قبل سرخ کنید و کنار بگذارید(جعفری و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله)۵۰۰ گرم

*ماهی مخصوص قلیه(شیر،صُبیتی،سکن)۸۰۰ گرم.معمولا آبادانی ها برای قلیه “میش ماهی”استفاه می کنن.

*پیاز درشت ۲ عدد

*سیر یک بوته

*رب گوجه ۳ قاشق سوپخوری

*ادویه مخصوص ماهی که شامل:زردچوبه،فلفل سیاه،فلفل قرمز،پودر لیمو عمانی.

*آرد و نمک و ادویه برای سرخ کردن ماهی

*تمر هندی یک بسته ۱۰۰ گرمی

*روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

اول پیازها رو ریز ریز خورد کرده و سرخ می کنیم وقتی پیازها دارن خوب رنگ می گیرند،سیر های ریز خورد شده رو

هم اضافه می کنیم و تفت می دیم.ادویه مخصوص ماهی رو به سیر و پیاز اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دیم و بوی سیر و پیاز که بلند شد و به مشامتون رسید رب گوجه رو اضافه کنید و مقداری دیگه تفت بدید تا رنگ رب گوجه باز بشه و به خوشرنگی برسه.

حالا نوبت اضافه کردن سبزی قلیه ماهی می باشد که از قبل بطور جدا سرخ کرده ایم .

۳ تا ۴ دقیقه ای مواد رو با هم مخلوط کرده و تفت می دیم تا مواد در عین تفت دان با هم

میکس شوند.

تمر هندی رو با آب گرم مخلوط کرده و چنگ می زنیم تا شیره ی تمر با آب میکس بشه.

تمر را که خوب با آب مخلوط کردیم از صافی یا پارچه ی تمیزی عبور میدیم تا

هسته و ریشه تمر گرفته بشه و آب تمر صاف شده رو به مواد تفت داده اضافه می کنیم و

به مدت نیمساعتی صبر می کنیم تا بجوشد و جا بیافتد.

توی یک دیس آرد و زردچوبه و نمک رو با هم مخلوط می کنیم .

حالا ماهی ها رو که از قبلا شسته ایم و با روزنامه یا پارچه تمیزی خشک کرده و آب ماهی را گرفته ایم

قطعه به قطعه درون مخلوط آرد و زردچوبه و نمک زده و درون روغن داغ سرخ می کنیم

وهر قطعه ماهی که کاملا سرخ شد به آرامی درون دیگ قلیه قرار می دیم .

وقتی همه ی ماهی ها رو سرخ کردیم و درون دیگ قلیه جا دادیم زیر شعله ی اجاق گاز رو

کم می کنیم(بصورت دم کشی)و درب دیگ قلیه رو نیمه باز میزاریم و می گذاریم تا به مدت یکساعت

ردی شعله اجاق باشد تا قلیه جا بیفتد یعنی روغن قلیه بیاد بالا و روی قلیه بگیرد.

قلیه شما آماده است

نووووووش جان

۳ دیدگاه

  1. سلام واقعا دستون درد نکنه که به درخواست من اهمیت دادین ودستور پخت اموزش قلیه ماهی رو اموزش دادین با سپاس

    • سلام معصومه جان
      خواهش میکنم ما به وظیفمون عمل کردیم
      از این که به سایت خودتون سر میزنید متشکریم 🙂

  2. قربون شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *