
این کارامل شیری دسری با طعم فوقالعاده است که مواد اولیه آن همیشه در منزل هست و هزینه زیادی هم ندارد.
برای درست کردن این دسر بهتر است برنامه ریزی کنید تا زمان استراحت آن در یخچال باعث عقب افتادن کارهای شما نشود. این دسر را یک روز قبل از مهمانی درست کنید.
مواد لازم:
کره
۲۰ گرم
شکر دانهریز
¾۲ پیمانه
شیر
½۳ پیمانه
تخم مرغ
۴ عدد
زرده تخممرغ
۴ عدد
وانیل
۲ قاشق چایخوری
نمک
به مقدار لازم
طرز تهیه:
فر را در دمای ۱۲۰ (در فرهای کانوکشن) تا ۱۴۰(در فرهای معمولی) گرم میکنیم. تعداد ۸ کاسه کم عمق مقاوم در برابر حرارت (رمکین) با ظرفیت سه چهارم پیمانه را بر روی سینی فر لبهدار قرار میدهیم. برای اینکه مطمئن باشید که کارامل شما ته نمیگیرد بهتر است داخل سینی فر و زیر رمکینها دستمال آشپزخانه قرار دهید سپس آب جوش را داخل سینی بریزید.
مقدار ۱ پیمانه شکر را با ⅓ پیمانه آب سرد، درون تابه و بر روی حرارت کم ترکیب میکنیم. مواد را روی شعله اجاق حدود ۵ دقیقه هم میزنیم تا وقتی شکر در آب حل شود.شعله را زیاد میکنیم تا دمای آب به نقطه جوش برسد و ۵ تا ۶ دقیقه بدون هم زدن اجازه میدهیم بجوشد تا طلایی رنگ شود. تابه را از روی شعله برداشته و کنار میگذاریم تا دمای ظرف پایین بیاید. مواد تابه را در رمکینها ریخته، ۱۵ دقیقه کنار میگذاریم تا خود را بگیرد.
وانیل و شیر را در قابلمه ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار میدهیم و ۶ تا ۸ دقیقه هم میزنیم; وقتی حبابهای ریز را در اطراف تابه مشاهده کردیم تابه را از روی شعله بر میداریم.
تخم مرغها را به همراه ۱ پیمانه شکر، و زردههای تخم مرغ در کاسهای جداگانه با سرعت به هم میزنیم تا کرم مانند شود. به آهستگی مخلوط وانیل را اضافه و همزمان هم میزنیم. مخلوط را بین رمکینها تقسیم میکنیم.
سینی لبهدار فر را که رمکین تا نیمی از کنارههای کاسهها در آن قرار گرفتهاند را با آب کاملا جوش پر کنید طوریکه تا نیمه رمکینها آب باشد و آب وارد آنها نشود. ۴۰ تا ۴۵ دقیقه در فر قرار میدهیم تا کرم کارامل آماده شود. سینی را از فر خارج و بعد رمکینها را آب بیرون میآوریم و ۲۰ دقیقه کنار میگذاریم تا سرد شود. سپس آنها را یک شب در یخچال نگه میداریم.
کمی قبل از سرو کارامل سس آن را آماده میکنیم. مقدار ⅓ پیمانه آب سرد را همراه با ۱ پیمانه شکر در تابه ریخته و بر روی حرارت کم قرار میدهیم و برای ۵ دقیقه هم میزنیم تا شکر در آب حل شود. حرارت را زیاد کرده و آب را به نقطه جوش میرسانیم و بدون هم زدن اجازه میدهیم ۵ تا ۷ دقیقه بجوشد تا اصطلاحا قوام بیاید و طلایی رنگ شود. بعد ظرف را از روی شعله برداشته و برای ۲ دقیقه کنار میگذاریم تا دمای آن کمی کاهش بیابد. در این مرحله کره را همراه با کمی نمک و ½ پیمانه شیر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا سس یکدست و نرمی حاصل شود. فراموش نکنید که در هنگان اضافه کردن شیر به شربت داغ احتیاط کنید چون سریع به اطراف میپاشد و ممکنست باعث سوختگی دست شما شود.
ظرف سس را برای ۳۰ دقیقه کنار میگذاریم تا سرد شود.
حالا کارامل را با سس مخصوص آن سرو کرده و نوش جان کنید.