قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس
خانه » ♦ خانه و خانواده » چهار راه طبخ ماهی/سوخاری، تنوری، آبپز و بخارپز

چهار راه طبخ ماهی/سوخاری، تنوری، آبپز و بخارپز

چهار راه طبخ ماهی
چهار راه طبخ ماهی

متوسط سرانه مصرف ماهی در دنیا حدود ۲۰ کیلوگرم است. مقامات داخلی هم از افزایش سرانه مصرف ماهی و سایر غذاهای دریایی در ایران خبر می دهند و می گویند توانسته ایم سرانه مصرف ماهی کشور را از حدود ۷/۵ کیلوگرم در سال به نزدیک ۱۰ کیلوگرم برسانیم…
هرچند که هنوز سرانه مصرف این غذای دریایی باارزش در ایران، نصف میزان جهانی آن است اما رشد مصرف ماهی، خبر خوبی است و می تواند به ما ثابت کند مردم جامعه در حال اصلاح الگوهای تغذیه ای خود هستند. تمام افراد سالم می توانند هفته ای ۳۰۰ -۱۵۰ گرم ماهی مصرف کنند اما خیلی ها یا با بوی ماهی مشکل دارند یا با تیغ آن یا با روش پخت ماهی.

سوخاری کردن

واقعیت این است که بیشتر مردم، طعم غذاهای سوخاری را دوست دارند و حتی خیلی از کسانی که علاقه ای به خوردن ماهی ندارند، بدشان نمی آید گاهی ماهی سوخاری را در برنامه غذایی خود داشته باشند. برای سالم و مغذی تر شدن ماهی سوخاری، می توانید گوشت را حدود نیم ساعت پیش از سرخ کردن، در ترکیبی از آبلیمو، نمک، پودر فلفل سیاه و پودر سیر بخوابانید. سپس هر دو طرف ماهی را به پودر سوخاری یا پودر نان خشک آغشته و ماهی را با روغن های مخصوص سرخ کردنی، سرخ کنید. قبل از خوردن ماهی، پودرهای سوخاری که آغشته به روغن هستند و در اثر حرارت دیدن، به رنگ قهوه ای درآمده اند، از سطح ماهی جدا کنید و گوشت سالم و خوش طعم آن را بخورید. برای جدا شدن ساده تر پودر سوخاری، می توانید حدود ۳ دقیقه پیش از پایان پخت، در ماهیتابه را بگذارید تا پودر چسبیده به ماهی ها با بخار ایجادشده، شل و به راحتی کنده شود. برای طبخ ماهی با این روش، بهتر است گوشت ماهی را به صورت فیله درآورید.

تنوری کردن

بهترین راه طبخ ماهی تنوری در خانه، استفاده از فر است. برای طبخ ماهی تنوری، می توانید از ماهی های بزرگ و درسته هم استفاده کنید و نیازی به فیله کردن ماهی ها نیست. در این روش، ابتدا داخل شکم یا گوشت ماهی را با مقداری نمک و کمی پودر انار یا پودر لیمو عمانی طعم دار کنید، سپس روی پوست ماهی چند برش عمیق بزنید و تمام پوست و داخل برش ها را با رب انار بپوشانید. حالا ماهی را خوب داخل فویل آلومینیومی بپیچید و آن را بعد از قرار دادن در یک سینی یا تابه نازک، داخل طبقه وسط فر بگذارید. فر شما باید از قبل کاملا گرم شده و حداقل حدود ۱۲۰ درجه سانتی گراد حرارت داشته باشد. مدت زمان پخت هم به اندازه ماهی بستگی دارد. می توانید حدود نیم ساعت بعد از قرار دادن ماهی در فر، فویل آن را باز کنید و ببینید چه مدت دیگر برای پخت کامل زمان لازم دارید. این روش، یکی از بهترین روش های طبخ ماهی است که علاوه بر طعم خوبی که برای ماهی ایجاد می کند، به دلیل استفاده نکردن از روغن، غذای سالم تری هم خواهید داشت.

آب پز کردن

تعجب نکنید؛ برای تهیه ماهی با این روش، قرار نیست که ماهی ها را داخل آب بیندازید. فقط کافی است یک ظرف گود مانند قابلمه را تا نیمه با آب پر کنید. سپس تکه های ماهی که فقط با کمی نمک طعم دار شده اند، داخل فویل آلومینیومی ضخیمی بپیچید و در نهایت هم فویل های حاوی ماهی را بعد از جوش آمدن آب، داخل ظرف بریزید. اگر تکه های ماهی کوچک باشند، حدود ۱۵- ۱۰ دقیقه برای پخت آنها کافی است. می توانید یک قزل آلای نسبتا درشت را هم حدود ۳۰ دقیقه با این روش بپزید. زمانی که ماهی در حال پختن است، باید برای تهیه سس این غذا دست به کار شوید. سس ماهی آبپز باید ترکیبی از رب انار، گردوی آسیاب شده، نعناع و جعفری ساطوری و مقداری هم پودر فلفل سیاه باشد که همگی آنها باید حدود ۵ دقیقه باهم تفت داده شوند. درصورت تمایل می توانید کمی پیازداغ هم به این سس اضافه کنید. سس ماهی آبپز باید درست پیش از سرو، روی آن ریخته شود.

بخارپز کردن

ماهی بخارپز بیشتر برای طرفداران سبزیجات که عاشق طعم های طبیعی هستند، مناسب است. برای تهیه این ماهی، نیازی به استفاده از روغن نیست. گوشت ماهی در روش بخارپز کردن، عطر و طعم سبزی های مختلف را به خود می گیرد و فقط افزودن کمی نمک و فلفل سیاه قبل از پخت به آن کافی است. در این روش، ابتدا باید کف تابه را با مقداری سیب زمینی حلقه شده بپوشانید. سپس روی سیب زمینی ها، یک ردیف هویج حلقه شده، یک ردیف ساقه کرفس خرد شده، یک ردیف فلفل دلمه ای، یک ردیف پیاز خام حلقه شده و یک ردیف برگ سبزی های معطری مانند نعناع، جعفری و گشنیز قرار دهید و تکه های ماهی را روی این سبزی ها بگذارید. در نهایت هم برگ های خردشده کرفس را روی ماهی ها بپاشید و در تابه را بگذارید. بعد از گرم شدن تابه، حرارت را به اندازه ای کم کنید که ماهی و سایر سبزی ها آب بیندازند و خوب بخارپز بشوند. در صورت تمایل می توانید ۲ حبه سیر هم به محتویات تابه اضافه کنید. شما می توانید ماهی بخارپز را برای بهبود طعم آن، با کمی روغن زیتون و آبلیموی تازه یا سرکه سرو کنید.

اگر با بو و تیغ ماهی مشکل دارید…

برخی افراد به خاطر بوی خاصی که ماهی ها دارند، ترجیح می دهند قید خوردن آنها را بزنند و برخی دیگر هم از سر تنبلی و اینکه مجبورند تیغ ماهی ها را خارج کنند، دور مصرف این خوراکی باارزش را خط می کشند. این گروه از افراد می توانند از ماهی های بدون بو یا کم بو مانند ماهی سالمون، قزل آلای دریایی، سفید، سوف، هوکی، حلوا سیاه، حلوا سفید یا هامور استفاده کنند. ماهی تیلاپیا هم جزو ماهی های بدون بو است اما فقر شدید امگا۳ آن باعث می شود مصرف این نوع ماهی چندان مورد توجه متخصصان و کارشناسان نباشد. فیله های ماهی بدون تیغ موجود در فروشگاه ها هم مخصوص افرادی است که تمایلی به ماهی های تیغ دار ندارند. ضمن اینکه معمولا تیغ ماهی حلوا و انواع ماهی های جنوبی از تیغ ماهی های شمالی، بسیار کمتر و درشت تر است.

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه سوپ چغندر (لبو)

مواد لازم برای تهیه سوپ لبو :  چغندر رنده شده  ۱پیمانه  روغن مایع  ۳ قاشق …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *