خانه » ♦ خانه و خانواده » همه چیز در مورد خواص گردو

همه چیز در مورد خواص گردو

همه چیز در مورد خواص گردو

همه چیز در مورد خواص گردو

● کلیات گیاه شناسی
گردو درختی است زیبا و سایه افکن که به عنوان درخت زینتی به کار می رود. این درخت در مناطق معتدل دنیا رشد و پرورش می یابد.
گل های نر و ماده روی یک پایه قرار دارند و سنبله ی گل های نر به صورت آویخته است، ولی گل های ماده ی آن به وضع قائم روی شاخه قرار می گیرد.
میوه ی گردو، گرد و در درون مغز قرار دارد و در فاصله ی پره های نازکی قرار گرفته است. قشر روی مغز گردو سبز رنگ و کمی گوشتی است. درخت گردو هنگامی که به سن بیست سالگی می رسد، شروع به میوه دادن می کند و بالاترین باروری خود را در سنین پنجاه سالگی دارد. از تمام قسمت های درخت گردو استفاده ی طبی به عمل می آید.

● ترکیبات شیمیایی
مغز گردو دارای چند اسید آلی، مقدار کمی اسانس، اگزالات آهک، ویتامین های A،B،C،D،E و مقدار کمی ارسنیک است. برگ درخت گردو دارای سه درصد اینوژیت اسید الاژیک، اسید گالیک و اسانسی با بوی مخصوص و مقداری پارافین، تانن، مواد چرب و املاح معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، باریوم و همچنین کاروتن است. پوسته ی گوشتدار میوه ی سبز گردو دارای امولسیون، قند و اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک، اسید مالیک، فسفات ها و اگزالات کلسیم است. عصاره ی برگ درخت گردو خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی دارد . در صد گرم مغز گردوی خام و خشک مواد زیر موجود است:

آب: ۳/۵گرم
پروتئین: ۱۴/۸گرم
مواد چربی: ۶۵گرم
مواد نشاسته یی: ۱۳گرم
کلسیم: ۱۰۰میلی گرم
فسفر: ۳۸۰ میلی گرم
آهن: ۳میلی گرم
سدیم: ۲ میلی گرم
پتاسیم: ۵۰میلی گرم
ویتامین A: سی واحد
ویتامینB۱: سی و پنج صدم میلی گرم
ویتامین B۲: دوازده صدم میلی گرم
ویتامینB۳: یک میلی گرم
ویتامینC: دو میلی گرم

● خواص دارویی
گردو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. روغن گردو که از قدیم برای پختن غذاها از آن استفاده می شد، روغنی است به رنگ زرد روشن که دارای طعم مطبوع و ملایمی است و به آسانی تند(اکسیده) می شود.
۱ـ گردو خون ساز و تصفیه کننده ی خون است.
۲ـ درمان درمان کننده بیماری های ریوی است.
۳ـ مسکن دل پیچه است.
۴ـ مخلوط گردو، عسل، مربا برای اشخاص لاغر مفید است.
۵ـ مربای گردو ملین است و آپاندیس را تقویت می کند.
۶ـ خوردن گردو از تشکیل سنگ کلیه و کیسه ی صفرا جلوگیری می کند.
۷ـ پوست درخت گردو و پوست سبز آن قابض است.
۸ـ مصرف گردو با انجیر و موز، مقوی حواس و مغز است.
۹ـ اگر پوست تازه ی گردو را به دندان و لثه بمالید، آن ها را تقویت می کند.
۱۰ـ دم کرده ی برگ درخت گردو برای درمان ورم مفاصل مفید است.
پنجاه گرم برگ گردو را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت چند دقیقه بجوشانید. این جوشانده برای شستشوی زخم ها و التیام آن ها بسیار مفید است.
۱۲ـ دم کرده ی برگ درخت گردو برای درمان ترشحات زنانه و بیماری سل مفید است.
۱۳ـ جوشانده ی برگ درخت گردو درمان کننده ی سردرد، سرمازدگی و بیماری های پوستی است.
۱۴ـ شیره ی قسمت سبز میوه ی گردو را اگر چند بار روی زگیل بمالید، آن را از بین می برد.
۱۵ـ قسمت سبز و تازه ی میوه ی گردو را اگر با آب بجوشانید و موهای خود را با آن رنگ کنید، قهوه یی می شود.
۱۶ـ برگ تازه ی درخت گردو، حشرات موذی مانند بید و ساس را از بین می برد.
۱۷ـ اگر زن حامله روزی یک عدد گردو بخورد، پس از زایمان پوست شکمش زیبایی خود را حفظ خواهد کرد.
۱۸ـ چون گردو دارای مس است، به جذب آهن در بدن کمک می کند.

 

● مضرات
گردو به علت داشتن مواد مغذی فراوان، بسیار مفید است، ولی نباید در خوردن آن زیاده روی کرد، زیرا باعث ورم لوزه و زخم دهان می شود. گردو برای گرم مزاج ها خوب نیست. معمولا بهتر است این گونه افراد بعد از خوردن گردو، دهان خود را بشویند یا انار ترش، کمی سکنجبین یا سرکه بخورند. مغز گردو لطیف است و در اثر ماندن کهنه، رنگ آن زرد یا قهوه یی و طعمش تند می شود و مسمومیت ایجاد می کند. بنابراین نباید از مغز گردوی کهنه استفاده کرد.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا
تمامی حقوق این سایت متعلق به دانلود های می باشد.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
CopyRight © 2013-2017 DownloadHi.ir این سایت هیچگونه مسئولیتی در مورد محتوای مطالب منتشر شده اش ندارد و در مورد انتشار برنامه ها،
کلیه مطالب و برنامه های موجود در این سایت از سایتهای معتبر تهیه شده اند و در رابطه با برنامه های ایرانی ثبت شده، در صورتی که
صاحب اثر رضایت نداشته باشد می تواند در قسمت نظرات پیام بگذارد تا ضمن هماهنگی برای ارسال اسناد و مدارک
مربوطه در مورد ثبت برنامه مورد نظر، نسبت به حذف آن اثر طی 72 ساعت اقدامات لازم انجام گیرد.