خانه » ♦ اخبار » هشدارها و توصیه‌های وزارت بهداشت درباره پخت و توزیع نذورات

هشدارها و توصیه‌های وزارت بهداشت درباره پخت و توزیع نذورات

نذورات

نذورات

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تکایا و هیات‌ها احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با غذا بوی‍‍ژه بیماری‌های عفونی روده‌ای را افزایش می‌دهد.

هر گونه پخت‌وپز باید در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.

مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، و از مواد غذایی مشمول بسته‌بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود و در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع‌کننده غذا بر روی سفره‌ها خودداری شود.

لازم است از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر چهار درجه سانتی‌گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی‌گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

از نگهداری مواد غذایی خام و پخته‌شده در مجاورت هم در داخل یخچال یا سردخانه خودداری شود و در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم‌سازی الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته‌بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.

با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع‌آوری زیرسیگاری‌ها، از استعمال مواد دخانی در محل‌های مسقف خودداری شود.

شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می‌شود لازم و ضروری است و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم باید از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا”ظروف یکبار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده کرد.

استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای موادغذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای ۶۵ درجه سانتی‌گراد) مناسب نیست.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص پسماندهای تولیدشده  گفت: ضروری است پسماندها به صورت بهداشتی جمع‌آوری، انتقال و دفع شود بویژه در کنار هر ایستگاه صلواتی، سطل یا کیسه جهت جمع‌آوری مرتب ظروف و لیوان‌های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.

وی گفت: در صورت توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یکبار مصرف استفاده شود و از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جداً خودداری شود.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی نیز گفت: احشام باید از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا
تمامی حقوق این سایت متعلق به دانلود های می باشد.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
CopyRight © 2013-2017 DownloadHi.ir این سایت هیچگونه مسئولیتی در مورد محتوای مطالب منتشر شده اش ندارد و در مورد انتشار برنامه ها،
کلیه مطالب و برنامه های موجود در این سایت از سایتهای معتبر تهیه شده اند و در رابطه با برنامه های ایرانی ثبت شده، در صورتی که
صاحب اثر رضایت نداشته باشد می تواند در قسمت نظرات پیام بگذارد تا ضمن هماهنگی برای ارسال اسناد و مدارک
مربوطه در مورد ثبت برنامه مورد نظر، نسبت به حذف آن اثر طی 72 ساعت اقدامات لازم انجام گیرد.