فوائد و خواص زیره

خواص و فوائد زیره:
این دانه‌ها سرشار از آهن بوده و مصرف آن برای مبتلایان به کم خونی و نیز مادران باردار و شیرده توصیه می‌شود چرا که بدن این گروه‌ از افراد نسبت به دیگران به آهن بیشتری نیاز دارد.از طرفی دیگر، مصرف زیره کمک خوبی برای گوارش است و از ایجاد سوء‌هاضمه، نفخ، اسهال و حالت تهوع پیشگیری می‌کند.دانه‌های زیره ضدعفونی‌کننده‌های قوی هستند و برای درمان سرماخوردگی‌های معمولی مفید هستند.زیره از سرفه پیشگیری کرده و برای سیستم تنفسی بدن نیز مفید است. این دانه از آن جا که طبع گرمی دارد از تجمع مخاط در مجاری تنفسی جلوگیری می‌کند.
زیره

زیره

برای مقابله با علائم سرماخوردگی می‌توانید معجون دانه زیره با آب تهیه کرده و آن را جرعه جرعه بنوشید.

برای آماده کردن این معجون کافی است یک مشت دانه زیره در آب در حال جوش بریزید و مدتی آن را بجوشانید. نوشیدن این مایع باعث درمان سرماخوردگی و رفع مشکلات گوارشی می‌شود.

دانه زیره همچنین موجب تحریک ترشح آنزیم‌هایی در غده پانکراس (لوزالمعده) می‌شود که به نوبه خود به جذب ریز‌مغذی‌ها کمک می‌کند.
علاوه بر این‌ها، دانه زیره قدرت کبد را در سم‌زدایی از بدن افزایش داده و کارآیی این عضو حیاتی را بهبود می‌بخشد.

در مورد چاقی:

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف بیش از حد کالری عامل اصلی چاقی است و زیره می‌تواند با خاصیت شکستن مولکول چربی و پیشگیری از ترشح برخی هورمون‌ها سبب کاهش وزن شود.

شیوا فرجی در گفت‌وگویی در مورد میزان شیوع چاقی و راهکارهای درمان آن گفت: چاقی و اضافه وزن در جوامع روز به روز در حال افزایش است تا جایی که اکنون یک سوم افراد دچار اضافه وزن و چاقی هستند و تعداد کودکانی که طی ۱۰ سال اخیر دچار این عارضه شده‌اند دو برابر شده است.

وی افزود: آمارها نشان می‌دهد ۲۰ میلیون کودک زیر ۵ سال در دنیا چاقی و اضافه وزن دارند که این مقدار در کشورهای با درآمد کم و متوسط سرعت بیشتری دارد.

این متخصص تغذیه یکی از اصلی‌ترین عوامل اضافه وزن و چاقی را عدم تعادل بین کالری دریافتی و مصرف آن در بدن دانست و گفت: البته درصد خیلی کمی نیز مربوط به مشکلات متابولیکی و مادرزادی است.

فرجی به این نکته اشاره کرد که در قدیم‌الایام افراد تنها بر اساس مقدار نیاز و ضرورت غذا می‌خوردند و اغلب غذاها به صورت تازه و طبیعی بدون مواد نگهدارنده و قندی مصرف می‌شد اما امروزه نوشابه‌ها و شیرینی‌ مصنوعی جزو غذای روزانه شده‌اند که کالری زیادی دارند.

وی به نقش زیره به عنوان یکی از مواد مؤثر در کاهش وزن اشاره کرد و گفت: زیره خاصیت ترموژنیک دارد که سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا برده و سبب می‌شود مولکول‌های چربی بشکنند که چای سبز هم همین خاصیت را دارد اما با این تفاوت که زیره اثر ضدسرطانی هم می‌تواند داشته باشد.

وی گفت: در عین حال زیره در کم‌اشتهایی مؤثر است و سطح هورمونی را که سبب ترشح چربی می‌شود پایین می‌آورد اما افرادی که دچار مشکل فشار خون هستند باید نسبت به خوردن زیره دقت کنند زیرا ممکن است در برخی افراد فشار خونی مشکل ایجاد کند همچنین علی‌رغم خاصیت ضد نفخ و ضد اسپاسم زیره افرادی که معده حساسی دارند زیره را با احتیاط مصرف کنند.

فرجی تأکید کرد که خاصیت اصلی زیره در اسانس آن است که بهتر است گرانول زیره استفاده کنیم تا پودر و عرق زیره. همچنین می‌توان زیره را لابه لای پلو ریخته و در ضمن کاملاً جویده شود.

منابع :سلامت نیوز – همشهری آنلاین

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا
تمامی حقوق این سایت متعلق به دانلود های می باشد.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
CopyRight © 2013-2016 DownloadHi.ir این سایت هیچگونه مسئولیتی در مورد محتوای مطالب منتشر شده اش ندارد و در مورد انتشار برنامه ها،
کلیه مطالب و برنامه های موجود در این سایت از سایتهای معتبر تهیه شده اند و در رابطه با برنامه های ایرانی ثبت شده، در صورتی که
صاحب اثر رضایت نداشته باشد می تواند در قسمت نظرات پیام بگذارد تا ضمن هماهنگی برای ارسال اسناد و مدارک
مربوطه در مورد ثبت برنامه مورد نظر، نسبت به حذف آن اثر طی 72 ساعت اقدامات لازم انجام گیرد.