
مـواد لازم
عسل: سه قاشق چایخوری
آب گرم: ۱ و ۱/۴پیمانه (۲۰۰ میلیلیتر)
پودر خمیر ترش: یک قاشق سوپخوری
آرد گندم الک شده: دو پیمانه
آرد سبوسدار الک شده: ۱ و ۱/۳پیمانه
نمـک: یک و نیم قاشـق چـایخوری
گـردوی خرد شده: یک پیمانه
شیر: دو قاشق سوپخوری (۲۸ میلیلیتر)
روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه
عسل و نصف پیمانه از آب را در ظرفی ریخته و هم میزنیم. سپس پودر خمیرترش و نمک را اضافه کرده و مخلوط میکنیم پس از این مرحله کره و باقیمانده آب را به آن میافزاییم. آردها و نمک را نیز به همراه گردو به تدریج افزوده و ورز میدهیم اگر خمیر خیلی سفت بود کمی آب اضافه کرده و اگر به دست چسبید مقداری آرد مازاد بر دستور میافزاییم. روی سطح صافی، آرد پاشیده و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه روی آن ورز میدهیم تا یک دست و انعطافپذیر شود. کف و دیوارههای یک ظرف مناسب را با مقداری روغن زیتون چرب کرده و خمیر را داخل آن میغلتانیم تا آغشته به روغن شود. سپس روی خمیر را با نایلون پوشانده و حدود ۷۵ دقیقه در محل گرمی قرار میدهیم تا حجم آن دو برابر شود. پس از این مدت خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده، هر قسمت را با وردنه به قطر دو سانت باز میکنیم، سپس آنها را رول کرده و با فاصله مناسب در سینی فر چرب شده قرار میدهیم. یک ساعت دیگر به خمیر استراحت داده سپس به وسیله برس شیر را روی آنها میمالیم و به مدت ۳۵ دقیقه در طبقه وسط فر که از یک ربع قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتیگراد) گرم کردهایم، قرار میدهیم تا پخته و روی آنها طلایی شود. سپس از فر درآورده، پس از چند دقیقه روی یک پنجره سیمی قرار میدهیم و پس از این که خنک شدند، به اندازه دلخواه برش داده و سرو میکنیم.
نکته
توجه داشته باشید، هنگام پخت نان یک ظرف آب کف سینی فر قرار دهید تا هنگام پخت، بخار کند و نان نرم و لطیفی داشته باشید.