قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس
خانه » ♦ خانه و خانواده » تهیه آب دوغ خیار(آبدوغ خیار)

تهیه آب دوغ خیار(آبدوغ خیار)

آب دوغ خیار
آب دوغ خیار

(وقتی هوا گرم می‌شود، خوردن غذاهای ساده و سبک حاضری هم
دلچسب ‌تر می‌شود.)

آب دوغ خیار، خوراکی مناسب برای تابستان :
نان و پنیر و هندوانه، نان و پنیر و انگور، آب دوغ خیار، ماست و خیار و… از غذاهایی است که به حرارت طبخ نیازی ندارد، طبع خنکی دارد، زود حاضر می‌شود و خیلی از خانواده‌ها در وعده شام که باید غذای ساده‌تری بخورند از آن استفاده می‌کنند.
این غذای سالم خودمانی، نه عوارض گوارشی دارد، نه ضرری به قلب می‌رساند و نه در میانه شب نفس ما را در سینه حبس می‌کند.
تازه حسن دیگری هم دارد و آن این که بعد از یک خواب شیرین شبانه، صبح گرسنه از خواب بلند می‌شویم و با اشتها به دور همان سفره پرمهر می‌نشینیم.
بنابراین برای آن که از مزیت‌های یک غذای سبک حاضری بیشترین نفع را ببرید به شما آب دوغ خیار را پیشنهاد می‌کنیم.

آب دوغ خیار اشتها را باز می‌کند :
ترکیبات اصلی این غذاشامل:
دوغ ترش، خیار رنده شده، سبزیجات معطر، یخ و نان بوده و از گردو، خامه، ترخون، ریحان، نعناء، کشمش و گوجه فرنگی رنده شده بعنوان اجزای فرعی استفاده می‌شود
انواع:
از آنجا که در ترکیبات این غذا از بسیاری از گروه‌های غذایی همچون غلات، لبنیات، سبزیجات و میوه‌ها استفاده می‌شود، این غذا به عنوان یک غذای کامل شناسایی شده و گستره استفاده از آن، همه اقوام ایرانی را دربر می‌گیرداین غذا مناسب برای فصول گرم سال مانند تابستان است و رفع عطش می‌نماید در نوع زمستانی این غذا، بجای دوغ، آب انار شیرین بکار می‌رود. به این غذا ترید انار گفته می‌شود

برخی از ارامنه ایران در آب‌دوغ خیار از کشک نیز استفاده می‌کنند.در گویش تویسرکان به این غذا تلیت (ترید) قاشقی گفته می‌شود

مواد لازم:
ماست= به میزان لازم
خیار= نیم کیلو (برای ۳ نفر)
سبزی خوردن ریز شده= ۲۵۰ گرم
گردو خرد شده یا پودر گردو= به میزان دلخواه
نمک= به میزان لازم
فلفل سیاه= یک قاشق چایخوری
نعنا خشک= ۲ قاشق غذا خوری
پیاز چه خورد شده= ۵ عدد
پودر گل= به میزان لازم
نان خورد شده= به میزان لازم
یخ قالبی= به میزان لازم
کشمش = به میزان دلخواه
طرز تهیه:
ابتدا ماست را با همزن مخلوط می کنیم تا یکدست شود سپس خیار را پوست کنده و مانند سالاد شیرازی خورد می کنیم یا میتوانیم رنده کنیم. و به آن اضافه می کنیم بعد سبزی خورد شده و گردو و نمک و فلفل و نعناع و پیازچه خورد شده و پودر گل وکشمش و نان را اضافه کرده و به میزان لازم آب در آن می ریزیم مقدار آب بستگی به ذائقه شما دارد که سفت باشد یا آبکی .
بعد برای خنک شدن این غذا از چند قالب یخ استفاده می کنیم.
ارزش غذایی:
وجود ماست(دوغ) در این غذا، موجب جذب پروتئین و کلسیم، کاهش کلسترول خون، تقویت باکتری‌های مفید موجود در دستگاه گوارشی، کاهش احتمال بروز تومور و سرطان روده بزرگ، کاهش تعداد قارچ‌ها در دستگاه تناسلی زنان و حتی کاهش وزن خواهد بود. کشمش موجود در این غذا، دارای خاصیت آنتی اکسیدان بوده، از تخریب سلولی و پوکی استخوان جلوگیری نموده و برای سلامت دندان و لثه نیز مفید است. همچنین فسفر موجود در گردوی مورد استفاده در این غذا، با فسفر موجود در ماهی برابری نموده و منبع جذب انواع ویتامین‌ها می‌باشد.

یک دیدگاه

  1. خیلی میچسبه تو این هوای بسیار گرم
    مرررررسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *