قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس
خانه » ♦ خانه و خانواده » ایرمیک تاتلیسی/دسر ایرمیک (Sütlü İrmik Tatlısı)

ایرمیک تاتلیسی/دسر ایرمیک (Sütlü İrmik Tatlısı)

ایرمیک از مواردی است که قابل حذف از “آشپزی کشور ترکیه” نیست. با ایرمیک انواع دسرها و همچنین حلواها تهیه میشود. چون نوع آرد ایرمیک، دانه های آن و بافت دسرهای تهیه شده از آن، خاص می باشد لذا امکان جایگزینی با آردهای دیگر را ندارد.
kake
“ایرمیک” یا همان “سمولینا” فرآورده ای است که از گندم مخصوصی به نام “دوروم” (Durum wheat) به دست می آید. این گندم با غلتکهای مخصوص آسیاب می شود و در تهیه انواع ماکارونی ها نیز استفاده می شود. ایرمیک زرد رنگ، دارای دانه های شیشه ای و حدوداً درشت است و در ترکیه، یونان، هندوستان، پاکستان، جمهوری آذربایجان، ایران و برخی کشورهای عربی نیز استفاده می میشود.

توجه:

۱٫ به علت وجود داشتن ایرمیک در این دسر، مواد روی حرارت خیلی زود غلیظ می شود. ضمناً بعد از خنک شدن سفت تر هم می شود. برای همین مواد وقتی گرم است، بایستی کمی غلیظ باشد و وقتی همش می زنیم، خطی قاشق، داخل مواد به وجود بیاید ولی کمی بعد جایش نسبتاً صاف شود.

۲٫ حین تهیه آن با مقداری سرعت عمل و انجام پشت سر هم مراحل، یک دسر بی عیب و نقص خواهیم داشت. با یک بار تهیه، “لم کار” دستتان خواهد آمد.

مواد لازم:

دسر ایرمیک
دسر ایرمیک

* شیر (ترجیحاً پرچرب): یک لیتر

* “ایرمیک” یا آرد سمولینا: ۱۰ قاشق غذاخوری

* شکر: حدود سه چهارم پیمانه (کمتر یا بیشتر بودنش ذائقه ای است)

* کره: ۱۰۰ گرم

* بیسکوئیت پتی بور ساده یا کاکائویی: یک بسته

* وانیل: مقداری

* پودر کاکائو برای پاشیدن مابین دو لایه (در صورت تمایل): به میزان لازم

برای تزئین:

* شکلات خرد شده (در صورت تمایل): مقداری

* کرم شانتی فرم گرفته (در صورت تمایل): مقداری

(از گردو و فندق خرد شده و پودر پسته و … نیز برای تزئین می توان استفاده کرد).

پیش از تهیه:

۱٫ شکلی که در تصویر می بینید مربوط به “یک و نیم برابر همین مواد” می باشد. یعنی همین مواد به همراه نصف آن.

۲٫ ظرفمان را با کره چرب می نمائیم. من از ظرف پیرکس سایز متوسط مستطیلی استفاده کردم.

۳٫ یک ردیف بیسکوئیت در ته ظرف می چینیم. همچنین می توانیم نچینیم. اگر ته ظرف بیسکوئیت بچینیم یک بسته بیسکوئیت استفاده خواهد شد و اگر ته ظرف نچینیم نصف بسته.

۴٫ یک عدد ملاقه و نیز در صورت تمایل لیسک، دم دست قرار می دهیم.

۵٫ پودر کاکائو و یک الک کوچک یا “چای صاف کن تمیز”، دم دست قرار می دهیم.

۶٫ وانیل را دم دست قرار می دهیم.

۷٫ این دسر بهتر است از یک روز قبل تهیه شود.

طرز تهیه:

۱- ایرمیک و شکر را مخلوط می کنیم.

تصویر دانه های ایرمیک:

دسر ایرمیک
دسر ایرمیک

تصویر مخلوط ایرمیک و شکر:

دسر ایرمیک
دسر ایرمیک

۲- شیر را به آن می افزائیم و هم می زنیم. چون دانه های ایرمیک درشت هستند هیچگونه حالت گلوله شدگی ایجاد نخواهد شد. فقط ایرمیک بعد از افزودن شیر کمی سنگین شده و تمایل به ته نشین شدن دارد، لذا بایستی به طور مداوم هم زده شود.

۳- سپس کره را نیز افزوده و روی حرارت متوسط رو به ملایم قرار می دهیم. مدام هم می زنیم و هم میزنیم. من گاهی نصف کره را در ابتدا و نصف دیگر را کمی قبل از برداشتن مواد اضافه می کنم.(افزودن مقداری از کره در انتها سبب خوش عطرتر شدن دسر می گردد).

۴- وقتی مواد گرم شد، حرارت را ملایم می کنیم تا احیاناً ته نگیرد.

۵- کره شروع به آب شدن خواهد کرد و به تدریج جذب ایرمیک خواهد شد.
۶- ایرمیکها پخته شده و شیر و کره را جذب خود خواهند کرد و دانه های ایرمیک درشت تر و سفید رنگ تر خواهد شد.

۷- مواد وقتی به غلظت مناسب رسید (یعنی به آرامی حباب زد و وقتی همش می زنیم یک خط توسط قاشق داخل مواد به وجود بیاید ولی کمی بعد جایش نسبتاً صاف شود)، وانیل را اضافه کرده و کمی هم می زنیم. سپس حرارت را خاموش می کنیم و همچنان چند لحظه ای هم می زنیم تا از میزان حرارتش کاسته شود.
۸- سپس با ملاقه از مواد برداشته و روی بیسکوئیتهای چیده شده در کف ظرف می ریزیم. به این طریق نصف مواد را داخل ظرف می ریزیم و با لیسک روی آن را صاف می کنیم.

دسر ایرمیک
دسر ایرمیک

۹- سپس در صورت تمایل با چای صاف کن مقداری کاکائو روی آن می پاشیم.

دسر ایرمیک
دسر ایرمیک

۱۰- سپس بیسکوئیتها را مجدداً می چینیم.

۱۱- سپس لبه های ظرف را اگر آغشته به پودر کاکائو شده است با یک ورق دستمال کاغذی پاک می کنیم.

دسر ایرمیک
دسر ایرمیک

۱۲- سپس با ملاقه مابقی مواد را می ریزیم. وقتی مواد تمام شد و یکی دو بار روی میز می کوبیم تا اگر هوایی در آن محبوس شده در صورت امکان از آن خارج شود. سپس با لیسک روی آن را صاف می کنیم
۱۳- مواد وقتی در دمای اتاق خنک شد، درون یخچال قرار می دهیم. چند ساعت بعد بهتر است رویش سلفون هم بکشیم تا هم دسر خشک نشود و هم احیاناً بویی به خود جذب نکند.

۱۴- سپس هنگام سرو با هرچه خواستیم تزئین می کنیم.

۱۵٫ من از شکلات تلخ خرد شده، کرم شانتی فرم گرفته و شکوفه زده و یک عدد گل تزئینی خوراکی (قابل تهیه از لوازم قنادی فروشی ها) استفاده کردم
نکات:
۱- این آرد را می توان از سوپرمارکتهای بزرگ و همچنین لوازم قنادی فروشی ها به آسانی تهیه کرد.
۲- مایه پس از خنک شدن، سفت تر خواهد شد. لذا مایه را روی حرارت خیلی هم غلیظ نمی کنیم.

۳- اگر احیاناً مایه خیلی سفت شد، مقداری شیر (ترجیحاً گرم) به آن می افزائیم و خوب مخلوط می کنیم.
۴- این دسر را بهتر است یک روز قبل از سرو تهیه کنیم، با این کار خوشمزه تر شده و بهتر جا می افتد و حسابی خنک می شود و بیسکوئیتها نرمتر و خوشمزه تر می شوند.

۵- در صورت استفاده از بیسکوئیت پتی بور ساده، پودر کاکائو باعث مشخص شدن دو لایه، شده و شکل ظاهری دسر را زیباتر و طعمش را خوشمزه تر می کند. میزان پودر کاکائو خیلی هم زیاد نباشد، چون باعث می شود چسبندگی مابین لایه ها کمتر شود.

۶- گاهی به جای پودر کاکائو از مقداری گردو ریز خرد شده یا فندق پودر شده استفاده می کنیم. به آن صورت هم خیلی خوشمزه است.

۷- این دسر را با انواع و اقسام روشها یعنی با انواع بیسکوئیت ها و بدون بیسکوئیت با انواع آجیلها و … می توان تهیه کرد
۸- گاهی به این دسر خامه هم می افزایم بخصوص اگر شیر کم چرب باشد. ولی بدون خامه خوشمزه تر است چون طعم اصلی این دسر کره ای بوده و بدون خامه، عطر و طعم کره محسوس تر است.

۹- افزودن مقداری از کره در انتها سبب خوش عطرتر شدن دسر می گردد.

مطلب پیشنهادی

آموزش دسر لذیذ موز و شکلات و گردو

این دسر نه تنها ظاهر بسیار زیبایی داره بلکه طعم بسیار لذیذی هم داره. بچه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *