قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس
خانه » اخبار » اجتماعی » ابتلای بیش از ۵۰۰ نفر از مردم استان اصفهان به شیگلوزیس

ابتلای بیش از ۵۰۰ نفر از مردم استان اصفهان به شیگلوزیس

شیگلوزیس
شیگلوزیس

بیماری شیگلوزیس بر اثر ویروس شیگلولا ایجاد می‌شود و مشخص نیست منبع ورود آن به بدن مبتلایان چه بوده است؛ این بیماری در ابتدا بزرگسالان را درگیر کرده است و هم اکنون این بیماری علاوه بر آنها در کودکان نیز مشاهده شده است.

غلامحسین صدری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست خبری خود با خبرنگاران با بیان اینکه هم اکنون این بیماری در مرحله انتقال فرد به فرد است، بیان داشت: در روز سی‌ام فروردین‌ماه مواردی از بیماری اسهال از شهرستان سمیرم گزارش شد که به محض رسیدن گزارش، اکیپی از کارشناسان به منطقه رفته و با توجه به فراگیر بودن آن، ابتدا شبکه آب‌رسانی شهرستان مورد ارزیابی و نظارت قرار گرفته و تمام سوابق نظارتی و نمونه‌های گذشته آن، میزان کلر موجود در آب و سالم بودن آن بررسی شد و مشخص شد که آب منطقه هیچ‌گونه مشکلی ندارد.

وی افزود: پس از آن گزارش‌هایی نیز از شهرستان شهرضا در خصوص بیماری رسید که با بررسی‌های صورت گرفته در آب منطقه شهرضا نیز مشخص شد آب موجود از لحاظ علمی سالم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: روز بعد و همزمان با پیگیری‌های مختلف در این خصوص مواردی از بیماری اسهال از تعدادی از بیمارستان‌های شهر اصفهان نیز گزارش داده شد و پس از آن مشخص شد به غیر از مناطق گرمسیر مانند شهرستان‌های نایین، اردستان، نطنز و خور و بیابانک که همگی این مناطق از سبزیجات محلی استفاده می‌کنند، بقیه مناطق استان نیز دچار این اپیدمی شده‌اند.

وی اعلام کرد: همچنین موارد بیماری نیز در استان چهارمحال و بختیاری نیز گزارش شد.

صدری افزود: با بررسی‌های به عمل آمده و نمونه‌گیری از بیماران، مشخص شد عامل این بیماری میکروبی به نام «شیگل‌لا» است که این میکروب عامل ایجاد تهوع، اسهال و اسهال خونی، استفراغ و نیز مقداری تب است که پس از مشخص شدن عامل بیماری نظام درمانی استان اعم از کلینیک‌ها و مراکز درمانی با آمادگی کامل، به ارائه سرویس‌دهی و خدمات درمانی بیماران پرداختند.

وی با اشاره به خوش‌خیم بودن بیماری تصریح کرد: خوشبختانه این بیماری به سادگی قابل درمان است و درمان اکثر بیماران به صورت سرپایی می‌باشد و در کمتر از ۲۵٪ موارد که بستری می‌گردند بین ۶ تا ۲۴ ساعت ترخیص می‌شوند.

رئیس مرکز بهداشت استان با تاکید بر رد اتهام از آب شرب مصرفی اصفهان گفت: به دلایل موارد پراکنده بیماری، آب نمی‌تواند گزینه مناسبی برای بوجود آمدن این مشکل باشد، چرا که اگر موضوع آب درمیان بود هم‌اکنون با اپیدمی بیماری میلیون‌ها نفر از مردم مواجه بودیم ضمن اینکه اینکه در یک زمان مشخص نمی‌تواند سیستم آب تمام مناطق استان آلوده گردد.

وی ادامه داد: پس از جلسات مختلف با کارشناسان و اپیدمیولوژیست‌ها و اعضای هیات‌علمی دانشگاه مشخص گردید که عامل بیماری می‌تواند از راه خوراکی وارد بدن شده باشد که به احتمال قوی سبزیجات و صیفی‌جات ضد عفونی نشده می‌تواند عامل بسیار قوی برای به وجود آمدن این بیماری باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *